22313
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22313,theme-stockholm,stockholm-core-1.2.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-5.1.6.1562191211,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,header_top_hide_on_mobile,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
Nottingham NHS Treatment Centre 5.jpg Nottingham NHS Treatment Centre

Nottingham NHS Treatment Centre

The Scope

 

Private healthcare company, Circle, employed Receptek to design the integrated headwalls for the treatment centre they operate in Queens Medical Centre Nottingham. A total of 11no headwall units were installed incorporating a wardrobe, patient safe, nursecall system, medical gasses, power and data points and feature lighting.

Nottingham NHS Treatment Centre 5.jpg Nottingham NHS Treatment Centre
Nottingham NHS Treatment Centre 5.jpg Nottingham NHS Treatment Centre
Nottingham NHS Treatment Centre 5.jpg Nottingham NHS Treatment Centre

Designers Comment

 

“The time and effort spent planning the ergonomics of all items to be incorporated was well worth the effort. The end users were included in the design process from the start resulting in a final installation exactly as required without compromising the overall aesthetics. The budget was very tight but the client got a high value solution.”

Related Projects

Receptek proposed the use of recycled glass for the worktops on the main reception desk. The net result is stunning with what appears and feels like stone yet without the typical joining issues associated with stone. It was a real challenge to maintain the overall design intent and balance the budget. But we did it.

Kent Institute of Medicine & Surgery

London Clinic

Private Hospital Harley Street

Parkside Wimbledon

Private Hospital Wimbledon