22444
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22444,theme-stockholm,stockholm-core-1.2.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-5.1.6.1562191211,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,header_top_hide_on_mobile,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
Guys Cancer Centre

Guys Cancer Centre

The Scope

 

Receptek took a leading role in the design of the full interior furniture package including, Reception Desks, Nurse Stations, Storage Systems, Worktops, Sinks and Fully integrated Medical Supply panels over 7 floors of the all new Guys Cancer Care Centre. Receptek worked with Main contractor – Laing O’Rourke and Architects Stantec, taking a bold and creative approach to the design whilst maintaining compliance to stringent regulations and project specific requirements.

Guys Cancer Centre
Guys Cancer Centre
Guys Cancer Centre

Designers Comment

 

“This project set new standards in the world of Healthcare fitted furniture. The way the Nurse Stations are an integral part of the plan layout design is ingenious. The modular off site fabrication of the furniture to the Treatment rooms incorporating the Medical Gases, Nursecall systems, power and data etc delivered a ‘furniture’ quality finish.”

Related Projects

UCLH

UCLH

24. Oaks hospital

Oaks Hospital

Receptek proposed the use of recycled glass for the worktops on the main reception desk. The net result is stunning with what appears and feels like stone yet without the typical joining issues associated with stone. It was a real challenge to maintain the overall design intent and balance the budget. But we did it.

Kent Institute of Medicine & Surgery